Blogia
PDFC

ENTREVISTA A L'EMPRESARI ALBERT ROSSELLÓ.

Sobre l'entrevista a Canal 9 tv, en el programa Els 7 dies de Jordi Molet a l'empresari adober i president de la federació d'adobers d'Europa “Cotance”.

Vinga va nois, pot ser interessant anar obrint un debat o crear la nostra pròpia opinió al voltant de tota aquesta entrevista... Sí? Si ens l'escoltem bé, tot el que diu l'empresari Albert Rosselló, doncs gira al voltant de tot el que estem estudiant sobre el món de les estratègies empresarials, i per tant ens obra la possibilitat a fer-ne un interessant anàl·lissis, com també extreuren conclusions, etc no tant sols de la qüestió que he formulat i ara llegireu, si no de tot el que es diu des de que comença fins que acaba!

Quines són les estratègies específiques que podriem introduir, per competir amb el poderós i país emergent que és Xina? És a dir, quin podria ser el millor valor afegit en els nostres productes europeus per competir el seu mercat i penetrar-lo?

Evidentment que no es fàcil donar una resposta encertada per part de cap de nosaltres. Per una banda no som adobers ni coneixedors del món téxtil, i per l'altra crec que cap de nosaltres té la seva empresa preparada per produir d'una manera concentrada o en grans produccions de productes cap a l'exterior, especialment a Xina. Les nostres empreses són petites i mitjanes.

Fent-nos nostra una de les seves paraules que deixa anar en l'entrevista “ Imaginació” no sé.... Seriem capaços de posar-hi cullerada, posar-hi la nostra imventiva dir-hi la nostra en termes generals de productivitat catalana o europea sobre com ho fariem cada u singularment, per sortir de la inferioritat que pateix el nostre sector empresarial davant d'ells, i d'aquesta manera complir amb el que ell sugereix. Repeteixo: què caldria fer per combatre tota aquesta desventatge com ho és entre d'altres l' arancelària que tant ens impedeix amb els nostres productes europeus de penetrar en aquest mercat?

Diu que en primer lloc cal coneixer el seu entorn o situació local del mercat per treballar una bona estratègia.

...

 

ÉS MOLT PROVABLE QUE AL LLARG DE L'ESTUDI DE LA CARPETA U, VAGIN CANVIANT I MILLORANT ELS NOSTRES MATIZOS I IDEES, DE QUE VAGIN MILLORANT LES NOSTRES CONCLUSIONS I CONEIXAMENTS QUE ANIREM FORMULANT SOBRE EL QUE EXPOSA L'EMPRESARI ALBERT ROSSELLÓ EN AQUESTA ENTREVISTA.

PER TANT DONADA AQUESTA POSIBILITAT PROPOSO SI HO CREIEU TAMBÉ AIXÍ, DE DEIXAR OBERT AQUEST DEBAT FINS UN COP ACAVEM LA CARPETA U D'ESTRATEGIES EMPRESARIALS! A FI DE PODER EXTREUREN TOT EL MILLOR D'ELL!

 

DONCS VINGA, QUE CADA U HI VAGI DIENT LA SEVA O HI FACI EL SEU DISCURS!  

0 comentarios